Politică

„Te-ai pensionat, la revedere!” Olguţa Vasilescu are un nou plan, dar şi o mare problemă. Documentul care-i taie avântul ministrului Muncii

„Te-ai pensionat, la revedere!” Olguţa Vasilescu are...
05.08.2017, 19:41 9730

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, susţine că nu are în vedere creşterea vârstei de pensionare. În planurile sale intră însă interdicţia de a cumula pensia şi salariul de la stat. Cu toate acestea o ordonanţă similară, dată de guvernul Boc în 2008 a fost declarată neconsituţională de CCR.

„Lucrul acesta va trebui să se încheie: să cumulezi salariul de la stat cu pensia de la stat. Pentru că, este clar, e un principiu incorect. Te-ai pensionat, la revedere! Poţi să te duci în privat, eventual. Cu siguranţă, vom lucra şi la această decizie", a declarat ministrul muncii, la Antena 3. 

O astfel de măsură nu ar fi însă o premieră, dar e mai greu de pus în practică. În 2008, Guvernul Boc a dat o ordonanţă de urgenţă care interzicea cumulul pensiei şi salariului de la stat, însă aceasta a picat la Curtea Constituţională.

Citiţi continuarea pe gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO