Politică

Teodor Meleşcanu demisionează din funcţia de ministru de Externe

Teodor Meleşcanu demisionează din funcţia de ministru...

Autor: Adelina Dragomir

18.11.2014, 10:46 1062

Înainte de a-şi anunţa demisia, Teodor Meleşcanu a prezentat măsurile luate de Ministerul de Externe în cele câteva zile în care a fost la conducerea instituţiei.

Meleşcanu a arătat că a preluat responsabilităţile MAE în 10 noiembrie, cu cinci zile înainte de turul II al alegerilor prezidenţiale, în condiţiile în care "exista o situaţie destul de critică după primul tur".

El a arătat că obiectivul său la conducerea MAE a fost să fie aduse condiţiile de votare la un nivel cât mai apropiat de aşteptările cetăţenilor şi a făcut o prezentare acestora.

Meleşcanu a spus că, deşi a crescut numărul românilor din diaspora care au putut să voteze în turul II, fiind înregistrată o cifră record de votanţi, rămâne totuşi un fapt, respectiv acela că "nu toţi cetăţenii şi-au putut exercita dreptul de vot".

"Acest lucru trebuie asumat. Întrucât trăim într-o ţară în care nimeni nu prea-şi asumă responsabilităţile şi singura preocupare este plasarea responsabilităţilor de la unul la altul, eu, ca un om de onoare, îmi asum această responsabilitate şi îmi voi depune astăzi, la şedinţa de Guvern, mandatul de ministru al Afacerilor Externe", a spus Meleşcanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels