Politică

Ţiriac: Regiunile ar fi benefice, este mai uşor să împarţi banii; mai multe capitale ar fi o glumă

Ţiriac: Regiunile ar fi benefice, este mai uşor să...

Autor: Ioan Dornescu

24.02.2013, 12:32 701

Omul de afaceri Ion Ţiriac apreciază că proiectul de regionalizare a României este benefic şi simplifică împărţirea fondurilor, însă cataloghează drept o glumă propunerea ca regiunile să aibă mai multe capitale.

“Cred că aceste regiuni care ar trebui să se facă (...) ar fi benefice pentru România, pentru că s-ar crea o emulaţie oarecum, o strângere a acestor cătune, orăşele, oraşe, şi ar fi ceva centralizat. (...) Este mult mai uşor să împarţi banii la 7 decât să-i împarţi la 47 sau la 57”, a spus Ţiriac, la emisiunea “După 20 de ani”, difuzată duminică de Pro TV.

Guvernul a decis să înceapă acţiunile aferente procesului de regionalizare-descentralizare în România.

Ministrul Administraţiei, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat recent că într-o regiune nu va fi o singură capitală.

“Ne interesează ca fiecare judeţ şi fiecare cetăţean din fiecare judeţ să se bucure de avantajele regionalizării. Dacă va fi un sediu administrativ într-un oraş, în alt oraş din judeţ va fi, de exemplu, direcţia regională de finanţe, în altă capitală de judeţ va fi direcţia regională de mediu ţi aşa mai departe”, a spus Dragnea, citat de Gândul.info.

Întrebat despre discuţiile privind existenţa mai multor capitale, Ţiriac a afirmat că o asemenea propunere ar fi o glumă.

“Dumneata ai văzut vreodată undeva în lumea asta o ţară cu patru capitale, cu cinci capitale sau cu trei capitale? (...) Eu cred că asta-i o glumă dacă cineva o propune, sau, dacă nu, atunci nu mai avem ce să discutăm. Capitala-i capitală, acolo te strângi”, a spus el.

Omul de afaceri a adăugat că, “fără să se uite la hartă”, el ar alege drept capitale de regiuni oraşele Bucureşti, Braşov, Cluj, Timişoara, Iaşi şi Constanţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO