Politică

Tomac: Toţi parlamentarii PMP vor vota pentru învestirea Guvernului Orban, în anumite condiţii-2

Tomac: Toţi parlamentarii PMP vor vota pentru...

Autor: Diana Grigore

27.10.2019, 17:15 65

Eugen Tomac a anunţat, duminică, după şedinţa Colegiului Naţional, că toţi parlamentarii PMP vor vota învestirea Guvernului Orban în Parlament, în anumite condiţii. Printre cerinţe se află acordarea unei atenţii sporite proiectelor de infrastructură şi reducerea numărului de parlamentari la 300.

„Ţinând cont de situaţia în care se află ţara, de multiplele probleme cu care se confruntă societatea românească şi de convingerea cu care am votat moţiunea de cenzură pentru a demite Guvernul Dăncilă vreau să fac următoarele precizări: Toţi parlamentarii PMP vor vota pentru învestirea Guvernului Orban în anumite condiţii”, a spus Eugen Tomac, la finalul şedinţei Colegiului Naţional.

Printre cerinţele PMP se află asumarea Guvernului PNL că va da atenţie proiectelor de infrastructură, dar şi un proiect pentru extinderea reţelei de gaze.

„În primul rând, cerem premierului desemnat şi PNL să acorde o atenţie sporită proiectelor mari de infrastructură, că vorbim de autostrada Tg-Mureş Iaşi, că vorbim de autostrada Nordului , că vorbim de autostrada Ploieşti-Braşov sau Sibiu-Piteşti, sunt proiecte mari de infrastrcutură care au fost blocaţi în ultimii ani de nesătuiii din PSD. De asemenea, vom condiţiona votul nostru de solicitarea ca viitorul cabinet să pregătească şi relaţia cu Comisia Europeană, dar şi cu resurse de la bugetul de stat, un amplu proiect de extindere a reţelei de gaze către cetăţeni. Doar 32% dintre români au acces la reţeaua de gaze. Este vital ca acest proiect să se extindă la cel puţin 60% din gospodăriile României”, a subliniat Tomac.

Totodată, PMP cere o reformă în sănătate şi transparenţă în semnarea contractelor de către instituţiile publice.

„Viitorul Guvern are obligaţia şi vom condiţiona acest lucru, să acorde o reformă sporită în sănătate. Nu mai putem improviza. Avem obligaţia să luăm măsurti ferme pentru ţara noastră. De asemenea PMP are un proiect de lege prin care cerem să se implementeze o reformă privind tarnsparenţa totală în administraţie. Credem că o asemenea măsură este să facem totul la vedere, toate contractele semnate de instituţiile statului trebuie să publice totul, de la contracte la facturi. Avem nevoie de această transparenţă pentru a reclădi încrederea între instituţii şi cetăţeni. Acestea sunt câteva dintre măsurile pe care PMP le va propune PNL, sunt condiţii pentru a da acest vot”, a mai spus Tomac.

PMP a renunţat însă la condiţiile referitoare la înfiinţarea unui Minister pentru relaţia cu Moldova. Partidul nu mai vrea nici portofolii guvernamentale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO