Politică

Top 10 salarii la Palatul Victoria. Cine sunt cei 7 care câştigă mai mult decât premierul Victor Ponta

Top 10 salarii la Palatul Victoria. Cine sunt cei 7 care...

Autor: Gândul

15.08.2013, 10:42 1012

Şapte angajaţi din Palatul Victoria iau, lunar, salarii sau indemnizaţii mai mari decât şefului Guvernului, care câştigă 6.148 de lei. Cel mai bine plătit din întregul guvern este fostul procuror general al României, Ilie Botoş, acum secretar de stat al vicepremierului Gabriel Oprea, cu un salariu de aproape trei ori mai mare decât al premierului care l-a numit în funcţie.

"E o anomalie. Pe la mine, pe la SGG, am oameni care au salarii mult mai mari decât mine şi până la urmă salariul cel mai mare din ţară în administraţie trebuie să fie al preşedintelui, al doilea la primului-minstru, al treilea al miniştrilor. Nu se poate să am angajaţi care câştigă de trei ori cât mine. Nu are sens, nu are logică", spunea Ponta pe 8 iulie, la PSD, când şi-a anunţat intenţia de a modifica, în luna septembrie, legea salarizării bugetarilor.

Identificaţi de gândul, oamenii daţi, la grămadă, ca exemplu negativ de Victor Ponta sunt aduşi sau promovaţi de către USL în funcţiile plătite mai bine decât cea de prim-ministrui. Printre aceştia se află şi un consilier personal al premierului, numit în februarie, care nu poate fi însă stabilit cu certitudine, întrucât Guvernul ţine secretă lista sfătuitorilor personali ai lui Ponta, refuzând să o facă publică, în ciuda solicitărilor.

 Citiţi aici mai multe detalii

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO