Politică

Topul donaţiilor în prima săptămână de campanie. Cine este prezidenţiabilul care a strâns cei mai mulţi bani

Topul donaţiilor în prima săptămână de campanie....

Autor: Sorina Ionaşc

10.10.2014, 15:58 1323

Un sfert de milion de euro, atât au primit din donaţii partidele politice în prima săptămână de campanie electorală. Surpriza a venit de la Klaus Iohannis care a primit cea mai mare sumă din donaţii.

Peste un milion de lei au fost donaţi partidelor şi candidaţilor la alegerile prezidenţiale în prima săptămână de campanie electorală. Potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, cea mai mare sumă a fost primită de candidatul Alianţei Creştin liberale, Klaus Iohannis, şi anume 320.410 lei. Defalcat, acesta a primit 31.760 de lei de la persoane juridice şi 288.650 de lei de la persoane fizice.

Pe locul doi ca valoare a donaţiilor primite în prima săptămână de campanie se află candidatul alianţei PSD-PC-UNPR, premierul Victor Ponta. Prim-ministrul a primit, numai de la persoane fizice, 312.704 lei.

Următorul în top se află Călin Popescu Tăriceanu care, deşi înscris ca independent, el are în spate Partidul Liberal Reformator. Cu ajutorul lui, a reuşit să strângă din donaţii 207.102 lei, tot numai de la persoane fizice.

Citiţi articolul integral pe gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO