Politică

Traian Băsescu a mers cu două propuneri pentru premier: Siegfried Mureşan şi Eugen Tomac

Traian Băsescu a mers cu două propuneri pentru premier:...

Autor: Liviu Dadacus, Mediafax

17.01.2018, 15:13 11567

Europarlamentarul Siegfried Mureşan şi parlamentarul Eugen Tomac sunt cele două propuneri pentru funcţia de premier din partea PMP, Traian Băsescu anunţând că dacă prima variantă pică în Parlament, a doua sigur va fi votată pentru a nu se ajunge la anticipate.

“Mizez pe toate partidele de opozitie, minorităţile, nu exclud posibilitatea ca mare parte din nemulţumiţii de Daddy să aibă alte opţiuni de vot la a doua încercare de formare a Guvernului. Parlamentul nu va risca să pice două guverne. Cine nu vrea să vadă că în PSD au apărut fisuri, e copil”, a declarat Traian Băsescu, după negocierile de la Cotroceni.

Fostul preşedinte a afirmat că nu crede că PSD şi ALDE sunt apte la guvernare, lucru pe care i l-a spus şi lui Klaus Iohannis.

Drept urmare, a propus ca europarlamentarul Siegfried Mureşan să fie premier, iar în cazul în care Cabinetul ar pica la votul din Parlament, a anunţat că are şi a doua variantă- Eugen Tomac.

"Pesediştii îi vedeţi ce poftă au să plece într-o campanie? Al doilea Guvern ar trece pentru a nu da posibilitatea preşedintelui de a trece la anticipate", a mai spus Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO