Politică

Traian Băsescu, distructiv la adresa lui Liviu Dragnea: Un psihopat incult, dar avid de putere

Traian Băsescu, distructiv la adresa lui Liviu Dragnea:...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

24.06.2018, 15:58 612

Fostul preşedinte Traian Băsescu l-a criticat, duminică, pe liderul PSD, Liviu Dragnea, despre care a afirmat că este ”un psihopat incult, dar avid de putere”, care ”în intimitatea lui se crede ori Ceauşescu, ori Napoleon”.

”Oare cum am ajuns aici? România stat membru NATO şi UE se află la mâna şi mintea unui psihopat incult, dar avid de putere. Un psihopat care, fără ruşine, cumpără cu bani publici bugetari, pensionari şi asistaţi sociali. Un psihopat care a capturat pur şi simplu cel mai mare partid socialist din Europa. Un psihopat care a subjugat o majoritate parlamentară ce reacţionează cu slugărnicie la toate „pohtele” lui. Un psihopat care a impus un program de guvernare ce a făcut pulbere echilibrele macro-economice ale ţării. Un psihopat care ameninţă public că va distruge „statul paralel” când de fapt el vrea aducerea tuturor instituţiilor statului la cheremul lui. Un psihopat care a schimbat patru premieri (Ponta, Grindeanu, Tudose şi Dăncilă) până a găsit unul şi incompetent slugoi (primilor trei le lipsea doar ultima calitate). Un psihopat care stă la putere pentru că a avut abilitatea să se înconjoare de o cohortă de slugi printre care şi „liberalul roşu”, care îl susţine necondiţionat de dragul puterii şi în dispreţul interesului ţării. Eu cred că în intimitatea lui Dragnea se crede ori Ceauşescu, ori Napoleon. Nu-şi dă seama că este un psihopat care omoară o ţară pentru că în jurul lui nu este nimeni care să-i spună STOP”, a scris Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, vineri, după şedinţa CEx, că rămâne la conducerea partidului, a majorităţii parlamentare şi la Camera Deputaţilor, precizând că mitingul pe care l-a organizat în Piaţa Victoriei a contribuit la condamnare.

"Rămân la conducerea PSD pentru a duce toate aceste lucruri la capăt şi le voi duce. Rămân şi în conducerea majorităţii parlamentare împreună cu domnul Călin Popescu Tăriceanu. Nu va trece moţiunea de cenzură. În schimb, şi eu şi colegii mei am decis astăzi să fim mult mai fermi şi mult mai radicali cu tot ceea ce trebuie să facem", a mai spus liderul PSD.

Liviu Dragnea şi-a încheiat declaraţia precizând că nu îl sperie nici Klaus Iohannis, nici Eduard Hellvig, nici Lucian Pahonţu, nici Laura Codruţa Kovesi, nici Traian Băsescu, nici Victor Ponta, nici Gabriel Oprea şi nici alţii.

 

.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO