Politică

Trump îşi prezintă scuzele lui Iohannis pentru anularea întâlnirii din iulie de la summit-ul NATO

Trump îşi prezintă scuzele lui Iohannis pentru...

Autor: Ana Petrescu

07.09.2018, 18:27 283

Preşedintele SUA, Donald Trump, i-a transmis o scrisoare şefului statului Klaus Iohannis în care şi-a cerut scuze că a anulat întâlnirea din 12 iulie, la summit-ul NATO de la Bruxelles, precizând că speră să se vadă cât mai curând, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

La summit-ul NATO care s-a desfăşurat la Bruxelles între 11 şi 12 iulie, liderul de la Casa Albă a anulat de urgenţă întrevederea cu preşedintele Klaus Iohannis. Potrivit unor surse oficiale, preşedintele american a anulat toate întâlnirile bilaterale. Cei doi doi şefi de stat ar fi urmat să discute despre cooperarea bilaterală în cadrul parteneriatului strategic româno-american.

”Preşedintele Donald Trump trebuia să iasă de la reuniune şi participe la întâlnirile bilaterale. În cadrul reuniunii au fost discuţii contradictorii şi a trebuit să rămână în sală. Au fost scoase statele partenere şi au ramas doar aliaţii”, au spus, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Sursele citate au transmis că preşedintele american şi-a anulat întâlnirile stabilite pentru data de 12 iulie, în a doua zi a summit-ului NATO, Trump urmând să plece spre Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO