Politică

Udrea către Ungureanu: Eu nu înot nici măcar la Vila Lac 1. Borbely şi Blaga au început bazinele

Udrea îi răspunde lui Ungureanu:Borbely şi Blaga au început bazinele; eu nu înot nici măcar la Lac 1

Autor: Thomas Dinca - Mediafax

06.03.2012, 11:51 1342

Fostul ministru Elena Udrea a reacţionat la criticile premierului Ungureanu privind construcţia de bazine de înot, arătând că acesta poate s-a gândit la Borbely şi Blaga, iniţiatorii programului, şi a spus că nici ea nu are apetenţă pentru piscine, "nici măcar de la Vila Lac 1", deoarece nu înoată.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, luni seara, la postul public de televiziune, că fondurile ministerelor rezervate diferitelor proiecte, precum construcţia de piscine, vor fi reorientate către alte programe, adăugând că el nu are o mare "apetenţă" pentru piscine săpate în diferite localităţi, deoarece România nu este "o ţară de înotători".

"Eu nu cred că suntem o ţară de înotători, am mai puţină apetenţă pentru piscine care sunt săpate în fiecare localitate din România", a spus Ungureanu, anunţând că vor fi reduse cheltuielile la ministerele care administrează "porţiuni mari" din banul public, precum Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Ministerul Transporturilor.

În replică, Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi actual vicepreşedinte PDL, a declarat pentru MEDIAFAX că şeful Guvernului s-a referit, probabil, la Laszlo Borbely şi Vasile Blaga, miniştrii în mandatul cărora a început programul construcţiei de bazine de înot, şi a precizat că nici ea nu are "apetenţe" pentru piscine în toată ţara, "nici măcar pentru cea de la Lacul 1", cu atât mai mult cu cât, spre deosebire chiar şi de premier, ea nu înoată.

"Cred că a fost o figură de stil, deoarece nu există la nivelul Guvernului un program de construit piscine la ţară. Dacă este vorba despre bazinele de înot de la CNI, probabil că Mihai Răzvan Ungureanu s-a referit la Laszlo Borbely şi Vasile Blaga, miniştrii în timpul cărora a început acest program, eu continuând finanţarea doar a unora dintre proiectele în derulare, pentru că stoparea lor însemna irosirea banilor publici deja plătiţi. Îi dau dreptate lui Mihai Răzvan Ungureanu, nici eu nu am apetenţe pentru piscine în toată ţara, nici măcar pentru cea de la Lacul 1, cu atât mai mult cu cât eu, spre deosebire chiar şi de acualul prim-ministru, nu înot", a declarat Udrea.

Surse oficiale au declarat, marţi că premierul Ungureanu a cerut miniştrilor să taie din cheltuielile pregătite pentru deplasări externe şi acţiuni de promovare în străinătate, precum târguri şi expoziţii, astfel de solicitări fiind transmise atât Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, cât şi altor instituţii.

În cazul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, premierul a cerut şi reducerea cheltuielilor cu sălile de sport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO