Politică

UE finanţează cu 300 de milioane de euro turismul românesc în următorii şase ani

UE finanţează cu 300 de milioane de euro turismul...

Autor: Mirabela Tiron

04.04.2014, 00:06 531
Uniunea Europeană va finanţa turismul românesc cu 316 milioane euro în următorii şapte ani, un turism în mare suferinţă având în vedere că nu înseamnă în ansamblul econo­mi­ei decât 1,5% din PIB.
 
Ar urma să fie eligibile pentru finanţare pro­iecte de dezvoltare a in­frastructurii de agre­ment, a staţiunilor balneo şi de restaurare a clă­di­rilor de patrimoniu, se arată în docu­mentul con­sultativ al Pro­gra­mu­lui Operaţional Regio­nal (POR) 2014-2020, în care sectorul turistic apa­re la axa prioritară 5, cu precizarea că va be­neficia de finanţări euro­pene de 316 mil. euro.
 
Cât de mult vor ajuta aceşti bani turismul, având în vedere că lăudata frumuseţe a României a contribuit în 2012, în mod direct, cu doar  1,5% din PIB-ul ţării şi cu doar 2,3% în numărul total de angajaţi (193.000 locuri de muncă)? Cu mult, cred responsabilii Minis­teru­lui Dezvoltării, care argumentează: inves­tiţiile în dezvoltarea turismului sunt impor­tante pentru că pot contribui la creşterea atrac­tivităţii destinaţiilor turistice şi atrage astfel mai mulţi vizitatori, ceea ce înseamnă venituri mai mari în bugetul statului şi mai multe locuri de muncă.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro