Politică

Un deputat PSD aruncă în aer calculele: Moţiunea nu va trece. Mai mult de 220 – 222 de voturi nu vor avea

Un deputat PSD aruncă în aer calculele: Moţiunea nu va...

Autor: Laura Buciu

04.10.2019, 15:01 283

Deputatul PSD de Sibiu, Ioan Terea, a declarat, vineri, că moţiunea va fi votată de 220 – 222 de parlamentari, iar după vot, Guvernul va veni în Parlament cu o remaniere. 

Deputatul PSD Ioan Terea a declarat, într-o conferinţă de presă, că miza este mare, însă moţiunea nu va trece, pentru că nu se vor găsi 233 de parlamentari care să o voteze.

„Sunt 237 de semnături. Noi spunem că nu se vor aduna 233 de voturi cât trebuie ca să treacă moţiunea. Eu sunt mai puţin optimist decât colegii mei, dar tot credem că moţiunea nu va trece. Mai mult de 220 – 222 de voturi nu vor avea ei (PNL – n.r.)”, a spus Terea.

Parlamentarul a mai spus că Guvernul va veni cu o remaniere în Parlament după ce va pica moţiunea.

„Dacă moţiunea nu va trece, Guvernul va veni cu o remaniere în Parlament, care va fi votată de 50% plus 1 dintre cei prezenţi”, a mai spus Terea.

La rândul său, ministrul Turismului, Bogdan Trif, care este şi preşedinte al PSD Sibiu, a spus că parlamentarii vor fi prezenţi în sală, pentru a asigura cvorum, dar nu vor vota.

„Toţi parlamentarii (PSD – n.r.) vor participa la dezbaterea pe moţiune, dar nu vor vota. Vom asigura cvorum, dar moţiunea nu va trece”, a spus Trif.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO