Politică

Un lider PNL solicită CNA să ia măsuri împotriva promovării antivacciniştilor şi a impostorilor

Un lider PNL solicită CNA să ia măsuri împotriva...

Autor: Petru Mazilu

28.03.2021, 14:53 60

Vicepreşedintele PNL Laurenţiu Leoreanu susţine că instituţiile abilitate, printre care şi CNA, trebuie să ia măsuri împotriva promovării antivacciniştilor şi a impostorilor care oferă tratamente care încalcă protocoalele medicale.

Liderul liberal consideră să situaţia a devenit periculoasă deoarece unii români urmăresc mesajele „antivacciniştilor” şi refuză tratamentele medicale autorizate.

„În ultima vreme, observ un fenomen periculos care este din ce în ce mai răspândit în spaţiul public: impostori care susţin tratamente care încalcă protocoalele medicale sunt promovaţi frecvent, iar anti-vacciniştii sunt peste tot la tv, mai ceva ca medicii care se află în prima linie de luptă cu pandemia. Cel mai grav este că mulţi români cred în cuvintele acestor impostori, refuză terapiile medicale, precum administrarea oxigenului, nu cred în purtarea măştii de protecţie sau nu cred în virus, chit că ajung să se îmbolnăvească grav”, a declarat Laurenţiu Leoreanu.

Vicepreşedintele PNL a oferit-o drept exemplu pe Flavia Groşan, cea care a stârnit numeroase controverse.

„Este complet iresponsabil ca aceste persoane, precum Flavia Groşan, să continue să fie promovate. Există instrumente prin care instituţiile abilitate, printre care şi CNA, pot interveni pentru a lua măsuri împotriva acestui fenomen. Suntem într-un război cu o pandemie care distruge vieţi, locuri de muncă, sănătatea psihică a multora dintre noi. Nu este vorba de cenzură, ci de a încerca să limităm efectul deosebit de nociv pe care îl are prezenţa acestor indivizi în spaţiul public”, a precizat Leoreanu.

În finalul mesajului său, liberalul susţine că „nu este corect ca românii care respectă regulile să aibă de suferit din pricina unei minorităţi care le sfidează”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO