Politică

Ungureanu îi cere lui Korodi să oprească furturile din păduri Romsilva

Ungureanu îi cere lui Korodi să oprească furturile din păduri Romsilva

Autor: Mediafax

11.04.2012, 10:12 700

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu i-a cerut noului ministru al Mediului, Attila Korodi, să se implice în absorbţia rapidă a fondurilor UE şi să propună Guvernului un proiect de reorganizare a Romsilva, prin care să elimine "problemele istorice" ale regiei de administraţie şi gestionare a pădurilor.

"L-am rugat să se intereseze în modul cel mai clar, mai limpede şi mai rapid, eficace implicit, de gradul de absorbţie a fondurilor europene şi de modul în care aceste fonduri pot fi absorbite cu rapiditate pe proiectele generate şi administrate de Ministerul Mediului, precum şi să se gândească în zilele următoare la un proiect de reorganizare al regiei Romsilva, în aşa fel încât regia să scape de problemele ei istorice, de la problemele de administraţie la eradicarea furtului din pădurile statului", a spus Ungureanu, după ce i-a predat mandatul de ministru al Mediului.

El a arătat că îl cunoaşte de multă vreme pe Korodi şi este îndreptăţit prin experienţă să ocupe portfoliul Mediului.

Attila Korodi a arătat la rândul său că se va implica în restructurarea instituţiilor subordonate ministerului şi în absorbţia fondurilor UE, arătând însă că fără colaborarea autorităţilor locale nu pot fi obţinute performanţe în atragerea banilor comunitari.

"Este un minister care, la prima vedere, poate are o aură romantică, dar este unul foarte serios dacă luăm fiecare temă în parte. Voi da toate energiile ca să putem avea cât mai multe rezultate-Romsilva, Apele Române, instituţii importante care trebuie gestionate cum trebuie, iar pe de altă parte sunt fondurile europene. Este nevoie să înţeleagă autorităţile locale, partenerii noştri în absorbţie, că fără o colaborare eficientă nu vom putea avea succes", a spus Korodi.

El a afirmat că în perioada următoare "va ara ţara", mergând în fiecare localitate în care există probleme critice pentru a impulsiona procesul de absorbţie a fndurilor europene.

Attila Korodi şi-a preluat miercuri dimineaţa mandatul ministerial de la primul-ministru Mihai Răzvan Ungureanu, care preluase interimatul la Ministerul Mediului după demisia lui Lasylo Borbely.

Deputatul UDMR Korodi Attila a fost nominalizat să ocupe portofoliul Mediului după demisia colegului său Laszlo Borbely, în mandatul cert de doar câteva luni el urmând să ia câteva decizii importante în probleme sensibile precum proiectul Roşia Montană, aflat la finalul procedurii de evaluare.

Korodi a fost, din 2004 până în 2007, secretar de stat responsabil de integrarea europeană în Ministerul Mediului. În aprilie 2007, odată cu remanierea guvernului Tăriceanu, el a preluat portofoliul ministerului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO