Politică

Ungureanu: Nu vin cu promisiuni nerealiste, doar cu majorări prudente de salarii şi pensii

Ungureanu: Nu vin cu promisiuni nerealiste, doar cu majorări prudente de salarii şi pensii

Autor: Mediafax

09.02.2012, 13:48 652

Premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, a cerut Parlamentului votul de învestitură pentru noul Guvern, atenţionând însă că nu poate avansa promisiuni nerealiste şi că poate lua în calcul doar o majorare "prudentă" a salariilor din sectorul public şi pensiilor, dacă situaţia economică va permite această creştere.

El a arătat că se va concentra pe asigurarea stabilităţii economice şi respectarea angajamentelor asumate de România în faţa Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.

"Propun un mod de guvernare pragmatic, transparent, onest şi modern, în care fiecare cetăţean să se poată recunoaşte. Nu vin în vremuri grele să prezint promisiuni nerealiste, nu va începe de mâine o epocă de prosperitate, către ea avem un lung drum de parcurs", a spus Ungureanu.

Premierul desemnat a susţinut că funcţiile ocupate până în prezent, de-a lungul carierei profesionale, l-au pregătit pentru a-şi asuma postul de şef al Guvernului şi a asigurat că "nu va pierde din vedere" dialogul cu opoziţia, Parlamentul, societatea civilă şi organizaţiile neguvernamentale în ceea ce priveşte deciziile cu impact asupra populaţiei şi va combate în continuare atât evaziunea fiscală, cât şi corupţia, proces de combatere a corupţiei în care DNA şi ANI vor continua să fie "pilonii principali".

"Mă bazez pe buna credinţă a cetăţenilor acestei ţări, care nu au întors spatele, care nu au refuzat, care nu s-au văitat şi nu au fost descurajaţi", a spus Ungureanu.

Menţinerea "de principiu" a obiectivului de adoptare a monedei euro la 1 ianuarie 2015, "adaptat la realităţile economico-financiare", reducerea în continuare a numărului de taxe parafiscale, adoptarea unei noi legi privind concurenţa neloială şi monopolul sunt alte măsuri avute în vedere de noul Guvern şi menţionate de premierul desemnat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO