Politică

UPDATE: Baconschi a plecat de la reuniunea PDL după ce a aflat că nu a fost ales prim-vicepreşedinte

Autor: Emma Toader

30.06.2012, 16:30 316

Teodor Baconschi a plecat, sâmbătă, de la reuniunea PDL, după ce au fost anunţate rezultatele alegerilor pentru cele funcţii de prim-vicepreşedinte al partidului, el pierzând competiţia.

"Cred că a fost o mai mare competiţie pe locul pe care am candidat eu", le-a spus Baconschi ziariştilor, la plecare.

Teodor Baconschi a declarat că "este o înfrângere" faptul că nu a fost reales în funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL, dar a menţionat că "bandul" său este CV-ul său.

Baconschi le-a spus ziariştilor că democrat-liberalii şi-au ales pentru cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte "figurile pe care doresc să le pună în prim-plan ca purtători de mesaje".

Faptul că nu a fost reales prim-vicepreşedinte al PDL a reprezentat pentru Baconschi o înfrângere. "Este o înfrângere, iau act de ea, dar sunt convins că se va face pasul următor şi va fi nevoie şi de genul meu. Le mulţumesc tuturor celor care m-au sprijinit şi mergem înainte", a spus Baconschi, după ce a părăsit lucrările Convenţiei Naţionale.

El s-a declarat "puţin dezamăgit de ce s-a întâmplat" şi a precizat că rămâne membru al PDL.

"Nu cred că cineva este făcut de o funcţie", a adăugat Teodor Baconschi.

El a vorbit şi de contribuţia sa la guvernare.

Teodor Baconschi a fost întrebat şi despre faptul că la ultima reuniune a democrat-liberalilor el le-ar fi spus acestora că numele său este un brand. "Brand-ul meu este CV-ul meu, adică ce am făcut până la această vârstă şi sunt foarte mândru de ce am reuşit să fac", a precizat Baconschi.

Cezar Preda, Cristian Preda, Mihai Stănişoară şi Dorin Florea au fost aleşi, sâmbătă, în cele patru funcţii de prim-vicepreşedinţi PDL.

Pentru cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte au candidat Mihai Stănişoară, Cezar Preda, Dorin Florea, Cristian Preda, Teodor Baconschi şi Theodor Paleologu.

Cezar Preda a obţinut cele mai multe voturi, respectiv 926. Acesta a fost urmat de Dorin Florea - 881 de voturi, Cristian Preda - 872 de voturi şi Mihai Stănişoară - 751 de voturi.

De asemenea, Teodor Baconschi a obţinut 382 de voturi, iar Theodor Paleologu - 364 de voturi, aceştia pierzând competiţia.

Teodor Baconschi nu şi-a depus candidatura pentru altă funcţie în PDL, în timp ce Paleologu candidează şi la funcţia de secretar executiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO