Politică

UPDATE: Iohannis: Regretăm votul pentru Brexit. România rămâne ataşată proiectului european

UPDATE: Iohannis: Regretăm votul pentru Brexit. România...

Autor: Ana Maria Lazăr

24.06.2016, 13:29 72

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că România regretă, dar respectă votul britanicilor pentru ieşirea din UE, precizând că România rămâne ataşată proiectului european şi că este nevoie de calm şi de solidaritate, iar impactul asupra economiei este unul mic.

"Noi regretăm acest vot, dar, în acelaşi timp, vreau să spun foarte clar că noi respectăm acest vot. UE este un proiect foarte valoros, România a fost de la bun început o ţară care a dorit să fie membră în UE, o ţară care a susţinut puternic ideea europeană şi în acest context România rămâne ataşată proiectului european. (...) România este convinsă că UE trebuie să continue, dorim să fim parte din acest proiect. Este nevoie de solidaritate şi unitate în UE, între cele 27 de state membre", a declarat preşedintele, la finalul consultărilor cu liderii politici, premierul Dacian Cioloş şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Şeful statului a reafirmat că premierul şi guvernatorul BNR au dat asigurări că impactul asupra economiei şi monedei naţionale este unul mic.

"În discuţiile pe care le-am avut astăzi am solicitat şi primit asigurări importante pentru ţară, pentru români. Prim-ministrul ne-a asigurat că impactul Brexit asupra economiei nu este mare, nu e motiv de îngrijorare, va fi gestionat fără probleme majore. De la guvernator – impactul asupra monedei naţionale este mic şi gestionabil, leul nu va avea probleme ne-a asigurat guvernatorul Mugur Isărescu", a declarat preşedintele.

Klaus Iohannis a mai spus că românii trebuie să îşi păstreze calmul şi a reafirmat consensul politic în ceea ce priveşte continuarea pe calea europeană. "Am constatat consens politic între liderii politici, toţi cred că viitorul României este în înteriorul UE, toţi au fost de acord că un atu important în negocieri este stabilitatea României şi că e o ţară cu creştere economică, al cărui statut nu trebuie pus sub semnul întrebării din motive electorale", a mai declarat preşedintele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO