Politică

UPDATE: ZF a reusit sa convinga oficialii sa dezvaluie salariile din administratia publica

28.05.2010, 17:50 43

Dupa multe critici aduse de Ziarul Financiar oficialilor romanicu privire la opacitatea din sectorul administrativ, la secreteledin interiorul ministerelor legate de salarizarea angajatilor dininstitutiile si companiile de stat, primele semne de deschidere parsa se faca vizibile.

Presedintele Traian Basescu a declarat marti ca a cerut laintalnirea cu parlamentarii PDL ca veniturile salariale dinministere, agentii si regii sa fie facute publice pe site-uri,avertizand ca aceia care nu fac acest lucru isi asumaresponsabilitatea de a intra in disputa publica cu el, iarministrul economiei Adriean Videanu a declarat ieri ca pe site-ulministerului vor fi afisate astazi toate functiile din aceastainstitutie si veniturile aferente acestora.

Veniturile obtinute de o persoana incadrata pe postul deconsilier personal al ministrului Economiei s-au ridicat in lunaaprilie la aproximativ 5700 de euro, de cinci ori mai mult decatvenitul obtinut de Adriean Videanu in aceeasi luna.

Astfel, conform listei cu veniturile din Ministerul Economiei publicata pesite-ul institutiei vineri, postul de consilier personal esteretribuit cu un salariu brut de 2.769 lei, acestuia revenindu-i deasemenea 22.083 lei, ca venit net obtinut din calitatea dereprezentant al Ministerului Economiei in alte structuri.

Postul de ministru este retribuit cu un venit brut total de7.643 lei.

La ministerul Administratiei si Internelor cel mai mare venitnet este in suma de 13.323 de lei, acesta fiind obtinut de opersoana care apare in lista de venituri a MEI ocupand functia de"civil", conform listei publicate tot vineri pe site-ul MAI.

Ministrul de Interne a castigat in aprilie 5.361 lei net, intimp ce veniturile nete ale secretarilor de stat au urcat pana la11.188 lei.

Cele doua ministere nu au precizat numele celor care ocupaposturile respective.

Publicarea listelor de catre ministere vine dupa ce presedinteleTraian Basescu si ministrul Economiei Adriean Videanu s-au declaratde acord cu propunerea facuta de Ziarul Financiar privindtransparenta veniturilor angajatilor din sectorul public.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO