Politică

USL şi-a împărţit Capitala după principiul 3 la 3. Ion Iliescu: "PSD va lua sectoarele 3, 5 şi 6"

USL şi-a împărţit Capitala după principiul 3 la 3. Ion Iliescu: "PSD va lua sectoarele 3, 5 şi 6"

Autor: Cristian ANDREI

14.10.2011, 16:17 449

Ion Iliescu a dezvăluit că USL şi-a împărţit sectoarele Capitalei, PSD urmând să propună candidaţi în sectoarele 3, 5 şi 6, în timp ce Alianţa de Centru-Dreapta (PNL-PC) va nominaliza candidaţi în sectoarele 1, 2 şi 4, scrie Gândul.

Preşedintele de onoare al PSD a recunoscut că în interiorul USL sunt probleme cu desemnarea candidaţilor pentru funcţia de primar în diferite judeţe. "Acum, ca să câştigăm alegerile am făcut alianţa cu PNL şi cu aliaţii aceştia de conjunctură, care ne-au părăsit în momente grele (n.r. - PC). Sunt multe semnale în ţară că nu se prea se înţeleg, sunt nemulţumiri, de ce ăla să desemneze primarul", a declarat Ion Iliescu.

Acesta a precizat că s-a ajuns însă la o decizie în privinţa candidaţilor din Bucureşti. "În Capitală am ajuns la câteva înţelegeri până acum: primarul general să fie susţinut împreună şi s-a ajuns la această formulă cu Oprescu, să mergem limpede cu susţinerea lui Oprescu drept candidat al USL şi, în celelalte sectoare, 3 la 3. Sectoarele 1 şi 4 sunt cu oameni pe poziţii, Vanghelie este candidatul nostru la sectorul 5 fără probleme. Rămân pentru noi două sectoare unde trebuie să mai desemnăm candidaţi: 3 şi 6. Deci, la sectoarele 3 şi 6 PSD trebuie să desemneze candidaţi, de aceea am şi mers la cele două sectoare", a dezvăluit Ion Iliescu.

"Veţi avea o problemă la Sectorul 3, deoarece PNL îl testează pe Mircea Diaconu", i-a avertizat fostul preşedinte pe pesediştii din sectorul 3. Aceştia i-au transmis lui Ion Iliescu că sunt nemulţumiţi de faptul că de la centru se încearcă impunerea lui Robert Negoiţă drept candidat pentru Primăria Sectorului 3 din partea PSD. În sectorul 6, pesediştii îl propun pentru primărie pe senatorul Gabriel Mutu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO