Politică

USL susţine că avizul CC confirmă că Traian Băsescu a încălcat Constituţia

USL susţine că avizul CC confirmă că Traian Băsescu a încălcat Constituţia

Autor: Valentin Busuioc

06.07.2012, 16:14 239

"Spre deosebire de situaţia din 2007, Curtea nu a menţionat că avizul ar fi pozitiv sau negativ, dar, aşa cum se vede din conţinutul lui, în patru puncte Curtea Constituţională a dat aviz pozitiv pentru continuarea procedurii şi pentru suspendarea preşedintelui României", a declarat senatorul PSD Dan Şova.

La rândul său, deputatul PNL Mihai Voicu a susţinut că încălcările constatate de Curtea Constituţională "sunt absolut de domeniul evidenţei".

"Faptul că se lasă la latitudinea Parlamentului decizia finală arată faptul că este o dezbatere în egală măsură politică şi juridică. Faptul că fiecare parlamentar va lua fără îndoială în considerare şi avizul Curţii arată importanţa Parlamentului în această decizie şi aşa se va şi întâmpla. Sunt chestiuni pe care le vom lua în considerare şi în campania electorală pentru referendum. Ne bucurăm că, fie şi cu titlu consultativ, Curtea a constatat nişte lucruri pe care le-am subliniat şi noi, şi dumneavoastră în toţi aceşti ani", a adăugat Voicu.

Dan Şova a mai spus că, "în pofida propagandei complet nedrepte, astăzi Curtea Constituţională a răsturnat orice fel de discuţie despre o acţiune abuzivă sau despre loviturile de stat pe care le visau domnul Blaga sau doamna Macovei".

Întrebaţi de ce Curtea nu precizează explicit caracterul avizului, pozitiv sau negativ, Şova şi Voicu au răspuns că nu era necesar ca instituţia să dea dreptate USL în toate punctele, unul singur fiind suficient.

Referitor la faptul că Aspazia Cojocaru ar fi foat ameninţată, Voicu a declarat că "aceste acuzaţii ar trebui să fie explicate, să spună cine a ameninţat-o, să ofere probe, să sesizeze Parchetul sau Parchetul să se autosesizeze şi să se pronunţe în această problemă".

AFACERI DE LA ZERO