Politică

USR a depus la DNA o plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea pentru abuz în serviciu

USR a depus la DNA o plângere penală împotriva lui...

Autor: Gabriel Pecheanu

11.08.2017, 14:35 100

”Uniunea Salvaţi România a depus o plângere penală împotriva dlui Liviu Dragnea pentru convocarea ilegală a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaţilor. Plângerea penală vizează infracţiunile de abuz în serviciu, fals şi uz de fals. Concret, dl. Liviu Dragnea a trimis la Monitorul Oficial decizia de convocare a Camerei Deputaţilor luni, fără a avea decizia Biroului Permanent a Camerei Deputaţilor. Biroul Permanent ar fi trebuit să se întâlnească abia marţi, la ora 11, dar chiar dl. Liviu Dragnea a lipsit de la această convocare a BP, dânsul şi ceilalţi colegi”, a declarat deputatul USR Ionuţ Moşteanu.

El a susţinut că Liviu Dragnea a lezat dreptul partidelor din opoziţie de a se opune în Biroul Permanent unei decizii de convocare a sesiunii extraordinare.

”Credem că e important ca în cele din urmă cei care conduc guvernul, Parlamentul să înţeleagă că regulile se aplică tuturor şi să nu mai practice acest dublu standard prin care ei afirmă suveranitatea parlamentului, a regulilor şi a statului de drept, dar în acelaşi timp siluiesc toate instituţiile şi legile în interesul partidului, pentru că miza acestor convocări a fost acoperirea unor situaţii generate de incompetenţă, primirea ordonanţelor de urgenţă la Parlament”, a spus şi senatorul USR Florina Presadă.

PNL şi USR au anunţat, marţi, că vor sesiza CCR pentru convocarea sesiunii extraordinare la Camera Deputaţilor, în condiţiile în care Biroul permanent, reunit marţi dimineaţa, nu a avut cvorum de lucru şi nu s-a putut decide convocarea plenului acestui for în sesiune extraordinară.

Preşedintele de şedinţă Florin Iordache a declarat, marţi, în plen, că şedinţa Biroului Permanent care a convocat şedinţa extraordinară a avut loc telefonic, afirmând că membrii conducerii Camerei Deputaţilor au convenit “cu majoritate covârşitoare” ca sesiunea să aibă loc marţi la ora 15:00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO