Politică

USR acuză că Viorica Dăncilă vrea să cumpere la bucată miniştri ALDE

USR acuză că Viorica Dăncilă vrea să cumpere la...

Autor: Teodor Bobei, Mediafax

11.09.2019, 18:45 56

Deputatul USR Stelian Ion a declarat, miercuri, că premierul Viorica Dăncilă vrea „să cumpere la bucată miniştri ALDE” şi se foloseşte de un şiretlic pentru a nu mai fi nevoie să obţină votul de încredere în Parlament.

"Tocmai ce am aflat despre şiretlicul despre care înţelegem să se folosească premierul României în sensul în care nu mai doreşte să apară în faţa Parlamentului pentru a obţine un vot de încredere, ci doreşte să cumpere la bucată miniştri ALDE şi în felul acesta să spună că această componenţă politică a Guvernului nu s-a schimbat. Este o mare dezamăgire pentru toţi românii, este clar că e o bătaie de joc la adresa democraţiei şi la adresa întregii ţări până la urmă pentru că e domeniul evidenţei că acest Guvern nu mai are sprijin în Parlament", a afirmat deputatul USR Stelian Ion, miercuri la Parlament.

Acesta a criticat "traseismul politic", făcând referire la deputaţii ALDE care au acceptat propunerea de a intra în Guvern şi susţine că în Parlament "nu se mai lucrează deloc".

"ALDE a declarat în mod oficial că s-a retras de la guvernare, e adevărat că unii membrii ALDE în stilul caracteristic că vorbim aici de traseişti de profesie au ales să îşi vândă mandatul şi să îşi negocieze situaţia personală în schimbul unor avantaje personale. Cert este că lucrul aceasta trebuie să înceteze, situaţia devine din ce în ce mai gravă, în Parlamentul României nu se mai lucrează deloc, în Parlamentul României Comisia Juridică nu a mai fost convocată de două săptămâni, aveam pe masă legea recursului compensatoriu pentru a discuta acel proiect de abrogare, aveam alte proiecte foarte importante",a completat Stelian Ion.

Deputatul USR a mai anunţat că partidul din care face parte îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să nu semneze decretele pentru numirea celor trei.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniştri vacante, respectiv Graţiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei şi Ştefan Băişanu, ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. Propunerile vor fi trimise miercuri preşedintelui Klaus Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO