Politică

USR, al doilea partid care discută la Cotroceni cu Klaus Iohannis formarea unui nou Guvern

USR, al doilea partid care discută la Cotroceni cu Klaus...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

11.10.2019, 11:52 177

Delegaţia USR este a doua care discută cu preşedintele Klaus Iohannis, vineri la Cotroceni despre posibilitatea formării unui nou Guvern.

Din delegaţia USR fac parte Dan Barna, Claudiu Năsui, Cristina Prună, Stelian Ion şi Iulian Bulai.

Ludovic Orban a afirmat, la finalul consultărilor de la Cotroceni, că o listă a noului Cabinet va fi făcută publică numai după ce va exista o decizie în forurile statutare ale PNL şi după ce vor fi purtate discuţii cu alte partide. Liderul liberal a precizat că partidul e oricând pregătit să formeze un Guvern, dacă i se va solicita acest lucru.

Despre alegeri anticipate, Orban a spus că PNL este dispus să susţină această variantă, în cazul în care va exista un consens între partidele parlamentare.

Dan Barna a afirmat că USR va merge la consultările de la Cotroceni de vineri cu pactul pentru alegeri anticipate. El a susţinut că îi va cere lui Klaus Iohannis să îşi asume rolul de mediator şi mandatul pe care îl are conform Constituţiei.

Chiar dacă iniţial liderul PSD Viorica Dăncilă anunţase că social-democraţii vor participa la consultările de la Cotroceni, ulterior aceasta a spus că a anunţat că PSD nu va mai merge, pentru că nu a existat un Comitet Executiv în partid pentru a lua această hotărâre. Preşedintele PSD a adăugat că speră ca niciun membru de partid să treacă peste această decizie.

Moţiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” şi trei voturi anulate. Votul a fost secret cu bile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO