Politică

Valeriu Gheorghiţă: Klaus Iohannis s-a oferit să fie primul român vaccinat împotriva COVID-19

Valeriu Gheorghiţă: Klaus Iohannis s-a oferit să fie...

Autor: Laura Buciu

20.12.2020, 14:25 1630

Preşedintele Klaus Iohannis s-a oferit să fie primul român vaccinat împotriva COVID-19, dar nu s-a dorit să apară speculaţii, astfel că s-a decis că va fi imunizat atunci când îi va veni timpul, respectiv în etapa a doua, odată cu demnitarii.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva Covid-19, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a fost întrebat, la Digi 24, dacă preşedintele Klaus Iohannis şi-a arătat disponibilitatea de a fi vaccinat între primii români.

„Da. Dumnealui, în cadrul Grupului de lucru ne-a ridicat această propunere, să o evaluăm şi răspunsul a fost , după ce ne-am consultat cu toţi experţii, că nu este de dorit, pentru că, dintr-un gest care este, până la urmă, pentru a convinge şi a întări încrederea în vaccinare, se pot crea alte speculaţii şi nu am dori acest lucru, pentru că se distruge credibilitatea noastră şi toată munca”, a spus col. dr. Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, preşedintele este în etapa a doua de vaccinare, conform strategiei naţionale de vaccinare şi Klaus Iohannis a transmis că se va vaccina „atunci când îi va veni rândul conform strategiei de vaccinare”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO