Politică

Veşti bune de la Guvern: Un număr mai mare de elevi şi studenţi vor primi subvenţia de 200 euro pentru cumpărarea unui calculator

Veşti bune de la Guvern: Un număr mai mare de elevi şi...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

03.05.2018, 14:47 2952

”În şedinţa de guvern a fost luată o decizie privind pe de o parte majorarea plafonului maxim pentru beneficiarii eligibili ai programului Euro 200, dar şi o continuare în 2018 a acestui program. (...) Programul este destinat acordării unui ajutor financiar pentru elevii şi studenţii din sistemul de învăţământ public sau privat acreditat în vederea achiziţionării de calculatoare. Prin această măsură, numărul potenţialilor beneficiari creşte, asigurând accesul la informaţia digitalizată şi premizele pentru dezvoltarea competenţelor în rândul beneficiarilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Potrivit acestuia, plafonul de venit nu mai fusese actualizat din anul 2004.

”De asemenea, Guvernul a aprobat şi noul model al bonului valoric de care vor beneficia elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venit brut lunar pe membru de familie de 250 de lei. Bonul reprezintă echivalentul în lei a sumei de 200 de euro şi e destinat achiziţiei de calculatoare”, a adăugat Barbu.

Bugetul alocat de Ministerul Educaţiei Naţionale, a mai informat Nelu Barbu, pentru derularea acestui program în 2018 este de 12.328.000 lei pentru un număr estimat de 13.514 beneficiari. În 2017 au fost aproximativ 12.000 de beneficiari, iar de la debutul programului, în cei 14 ani, au beneficiat de acest sprijin peste 297.000 de elevi şi studenţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO