Politică

Veşti bune pentru studenţi: Valentin Popa, ministrul Educaţiei, anunţă că bursele vor creşte cu 15%

Veşti bune pentru studenţi: Valentin Popa, ministrul...

Autor: Daniela Timofti

02.08.2018, 15:31 232

Valoarea burselor pentru românii de pretundindeni şi etnicilor români ar putea creşte cu 15%, printr-o ordonanţă de urgenţă adoptată de Guvern în luna iunie, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa. Bursele vor creşte începând cu noul an de învăţământ, adică din luna octombrie.

“O singură ordonanţă de urgenţă care modifică legea educaţiei a fost adoptată de Guvernul României în aceste şase luni. (...) Această ordonanţă armonizează şi terminologia dintre două legi în privinţa acordării burselor pentru românii de pretutindeni şi etnicii români. Intenţionăm ca, prin hotărâre de Guvern, să majorăm cu aproximativ 15% valoarea burselor pentru românii de pretudindeni şi pentru etnicii români. Această ordonanţă asigură posibilitatea ca universităţile să asigure burse cetăţenilor străini”, a declarat ministrul Educaţiei, Valentin Popa, în cadrul unei conferinţe de presă în care a prezentat bilanţul activităţii Ministerului Educaţiei Naţionale al primului semestru al acestui an.

Potrivit Biroului de presă al Ministerului Educaţiei, ordonanţa de urgenţă a fost adoptată de Guvern la începutul lunii iunie şi a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 18 a aceleiaşi luni. Aceasta va fi aplicată începând cu luna octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO