Politică

Veşti bune pentru viitoarele mămici: Proiectul PMB privind fertilizarea in vitro va fi demarat începând cu 4 iunie

Veşti bune pentru viitoarele mămici: Proiectul PMB...

Autor: Andreea Traicu, Mediafax

02.05.2018, 09:43 96

"Proiectul se va derula începând cu data de 4 iunie 2018, în farmacii şi în unităţi sanitare specializate în FIV, care, conform regulamentului, îndeplinesc criteriile de eligibilitate. Regulamentul va fi postat joi, 3 mai, pe site-ul ASSMB, (www.assmb.ro, la sectiunea Proiect FIV) şi va putea fi consultat atât de către cuplurile interesate de acest program, cât şi de farmacii şi unităţi medicale specializate în FIV. În ceea ce priveşte criteriile de eligibilitate, reamintim că vor beneficia de acest ajutor financiar cuplurile care au indicaţie medicală pentru FIV, vârsta partenerei fiind între 24-45 de ani, restul detaliilor vor putea fi consultate în regulamentul complet ce va fi postat pe site", transmite Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), printr-un comunicat de presă.

Sprijinul financiar acordat este de 13.800 lei/cuplu/solicitare şi se acordă sub formă de 2 vouchere pentru fiecare solicitare.

"Voucherele se vor acorda simultan, după cum urmează: Etapa 1-Voucher medicamente - pentru tratamentul de stimulare se va acorda un voucher în valoare de 4.600 lei; Etapa 2 – Voucher proceduri medicale - pentru intervenţia medicală specifică se va acorda un voucher în valoare de 9.200 lei", potrivit PMB.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) va afişa, atât la sediul din str. Sfânta Ecaterina, nr. 3, sector 4, Bucureşti, precum şi pe pagina web proprie, toate datele statistice ale proiectului (numărul dosarelor depuse, numărul celor aprobate, dosarele incluse în lista de aşteptare; numărul de proceduri de fertilizare in vitro efectuate etc.), explică PMB.

Sursa citată menţionează că lista cu unitătile sanitare specializate în FIV (n.r. fertilizare in vitro) şi farmaciile eligibile va fi afişată pe site-ul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale: www.assmb.ro, pe site-ul operatorului economic-emitent de vouchere (care va fi anunţat), precum şi pe site-urile unităţilor sanitare şi ale farmaciilor care vor face parte din proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO