Politică

Vicepreşedintele PNL: Cioloş trebuie să fie atent la PSD

Vicepreşedintele PNL: Cioloş trebuie să fie atent la PSD

Autor: Tibi Bujdei

11.11.2015, 19:20 155

Deputatul de Suceava Ioan Bălan a apreciat, miercuri, într-un comunicat de presă, că sarcina Guvernului Cioloş nu va fi grea, ci extrem de dificilă, având în vedere "terenul pârjolit" pe care-l lasă în urmă guvernarea PSD, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Domnul Cioloş nu va avea nicidecum o soartă uşoară ca prim-ministru, luând în considerare dezastrul lăsat în urmă de PSD după aproape patru ani, în care Ponta a guvernat doar în pauzele de publicitate şi doar în interesul clientelei PSD”, a apreciat vicepreşedintele regional liberal.

Bălan l-a sfătuit pe Cioloş să nu aibă încredere "nici până la uşă" în PSD şi, mai ales, în Liviu Dragnea, ştiind că una spune la televizor şi alta face în realitate.

"PSD a demonstrat că face rău şi când este răpus la pământ, chiar şi în ultimele zile de guvernare interimară. Uitaţi-vă cum, în ultimele zile de zbatere, PSD schimbă şi numeşte oameni la Electrica, la Eximbank şi mai ştiu eu în ce instituţii. Uitaţi-vă cum distribuie miniştrii interimari banii publici pe furiş”, a precizat deputatul.

Liderul liberal consideră că, imediat ce va fi învestit, premierul Dacian Cioloş ar trebui să facă publică situaţia reală a bugetului de stat, pentru a scoate adevărul la suprafaţă în legătură cu dezastrul din bugetul de stat lăsat de PSD.

"Mai mult, domnul Cioloş trebuie să răspundă şi aşteptărilor uriaşe îndreptate de întreaga societate către domnia sa. Va fi greu, dar nu imposibil, mai ales că dumnealui, ca tehnocrat, nu va fi preocupat anul viitor de febra alegerilor locale şi parlamentare. Are oportunitatea de a lua decizii curajoase, de a face reforme, chiar dacă timpul este foarte scurt. Mai mult, are şi cel mai puternic aliat - societatea”, a spus Bălan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO