Politică

Vicepreşedintele USR Claudiu Năsui: Modificarea Codului Fiscal va adânci sărăcia, e un jihad fiscal

Vicepreşedintele USR Claudiu Năsui: Modificarea Codului...

Autor: Gabriel Pecheanu

11.02.2022, 21:01 1437

Soluţia la deficitul bugetar nu este să dai în cap mediului privat, ci să strângă cureaua statul, declară vicepreşedintele USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, care critică propunerile făcute de PSD pentru modificarea Codului Fiscal: „Este un jihad fiscal”.

Claudiu Năsui critică propunerile făcute de PSD pentru modificarea Codului Fiscal.

„Sunt fix genul de propuneri care vor adânci România în sărăcie şi exact ceea ce nu trebuie să facă statul român şi Guvernul într-un moment de cumpănă pentru români. Românii în perioada aceasta au puterea de cumpărare erodată, practic, putem cumpăra din ce în ce mai puţin cu leii pe care-i avem, cu salariul pe care-l avem, avem o problemă endemică a sărăciei, sărăciei în muncă şi în loc să facă reformele care ar ajuta românii, ministrul Finanţelor vedem că face taman invers, propune taxe noi”, apune la RFI Claudiu Năsui.

Vicepreşedintele USR crede că soluţia este ca statul să-şi mai reducă din cheltuieli.

„Într-adevăr, avem o problemă cu deficitul, dar avem o problemă cu deficitul pentru că au explodat cheltuielile (...). Soluţia nu este să dai în cap mediului privat, să-i iei mai multe resurse, să strângă tot românii cureaua mai tare, când le e deja greu, soluţia ar fi să strângă cureaua statul, să-şi reducă cheltuielile statul (...). USR are 15% în Parlament, nu avem cum să oprim noi acest tăvălug fiscal, acest jihad fiscal, pe care vor să-l înceapă. Sperăm să se găsească liberalism şi la PNL”, conchide Năsui.

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, membru PSD, propune modificarea Codului Fiscal. Între altele, el vorbeşte într-un interviu pentru HotNews despre taxarea celor care au mai multe locuinţe, taxarea celei de-a treia maşini şi impozitarea bacşişului. El reia de asemenea tema impozitului progresiv şi spune că scutirea de impozit pe venit în IT ar putea fi regândită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO