Politică

Victor Costache a fost prezent la audierile din Parlament,deşi un angajat al MS a fost depistat cu Covid-19

Victor Costache a fost prezent la audierile din...

Autor: Diana Grigore

14.03.2020, 12:58 41

Victor Costache a fost prezent la audierile din Parlament pentru învestirea Guvernului Orban, în condiţiile în care un angajat al Ministerului Sănătăţii a fost diagnosticat cu coronavirus. Deşi rezultatul testului ministrul Sănătăţii a ieşit negativ, acesta ar fi trebuit să rămână în izolare.

Deşi rezultatul testului ministrului Sănătăţii este negativ, acesta ar fi trebuit să rămână încă două săptămâni în izolare, cât prevede perioada de incubare.

Criza COVID-19 LIVE TEXT: Sâmbătă, 14 martie, a 18-a zi de coronavirus în România. Ce se întâmplă în ţară şi în străinătate, actualizare la minut  

Victor Costache a fost, însă, prezent sâmbătă dimineaţă la audierile din Parlament pentru învestirea Guvernului. Mai mulţi miniştri desemnaţi au preferat să fie audiaţi prin telefon sau videoconferinţă.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în cazul 92, nu este vorba despre o femeie din Mureş, ci despre o angajată a Ministerului Sănătăţii. Acesta ar fi a doua persoană disgnosticată cu coronavirus cu care Victor Costache a avut contact, după ce s-a întâlnit şi cu senatorul PNL Vergil Chiţac, diagnosticat şi el cu noul virus Covid-19.

În cadrul Ministerului Sănătăţii au mai fost luate şi alte măsuri pentru prevenirea şi limitarea răspândirii coronavirusului. A fost limitat programul cu publicul şi au fost stopate audienţele pentru o lună de zile. Au fost distribuite măşti şi produse dezinfectante pentru mâini şi suprafeţe. La intrarea în instituţie sunt completate chestionarele pentru monitorizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO