Politică

Victor Ponta apare pe site-ul Consiliului European drept reprezentant al României la summit-ul UE de mâine

Victor Ponta apare pe site-ul Consiliului European drept reprezentant al României la summit-ul UE de mâine

Foto: Chirita

Autor: Iulian Anghel

27.06.2012, 17:52 1127

Pe site-ul Consiliului European, acolo unde poate fi consultată agenda summit-ului şefilor de state sau de guverne din UE care începe mâine la Bruxelles apare numele premierului Victor Ponta drept reprezentant al României la această întâlnire.

Curtea Constituţională a decis astăzi că cel care reprezintă România la summit-ul UE este şeful statului (Traian Băsescu în cazul de faţă), iar premierul poate merge doar dacă preşedintele ţării îi deleagă atribuţiile de reprezentare.

Situaţia este cu totul inedită pentru că premierul a anunţat că va merge la Consiliu în ciuda deciziei Curţii Constituţionale.

Cum este procedura, Guvernul, prin Ministerul de Externe, trimite Consiliului lista delegaţilor la summit--urile UE. În urmă cu câteva zile, Guvernul a transmis Consiliului că România va fi reprezentată de premierul Victor Ponta. Pe site-ul Consiliului apare, în galeria reprezentanţilor naţionali la summit, numele şi fotografia premierului Victor Ponta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO