Politică

Videanu despre programul economic al USL: Superficial şi insuficient fundamentat

Videanu despre programul economic al USL: Superficial şi insuficient fundamentat

Autor: Alina Novaceanu - Mediafax

29.05.2011, 14:49 238

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a declarat,duminică, într-o conferinţă de presă, că viziunea economică a USLeste "superficială şi insuficient fundamentată", arătând că PDLlucrează la o nouă viziune de dezvoltare economică a României,bazată pe principiul creşterii competitivităţii.

"Viziunea economică a USL este una nearticulată şi insuficientargumentată", a apreciat Videanu, la sediul central al PDL.

El a menţionat că strategia USL cuprinde "un foarte mare grad degeneralităţi, exprimă mai mult dorinţe decât căi de acţiune" şieste bazată pe "date insuficiente".

Fostul primar al Capitalei a precizat că membrii Comisieinaţionale de strategii a PDL a făcut o analiză de impact amăsurilor propuse de USL, arătând că PDL este mai interesat deacest program decât USL deoarece aceştia nu au făcut analiza deimpact.

Potrivit Comisiei naţionale de strategii a PDL, impactul totalevaluat pe cele 14 acţiuni propuse de USL este de 21 de miliarde delei, respectiv 5,5 miliarde de euro, această sumă reprezentând ungol în veniturile bugetului consolidat, adică un deficit procentualde 4%, a explicat Adriean Videanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO