Politică

Viorel Ştefan: Legii redevenţelor, finalizată în primul trimestru al acestui an

Viorel Ştefan: Legii redevenţelor, finalizată în...

Autor: Mona Scarisoreanu

04.01.2017, 16:57 93

“Vom reveni la calculul accizelor în funcţie de cursul de schimb al anului precedent din luna octombrie. Vom recalcula nivelul accizelor şi, din estimările noastre, nivelul acestora se va reduce cu şase la sută în 2018”, a declarat, miercuri, Viorel Ştefan, propunerea PSD pentru portofoliul Finanţelor, în cadrul audierilor din comisiile de specialitate.

De asemenea, acesta a arătat că, pachetul legislativ privind taxarea în domeniul hidrocarburilor va cuprinde, pe lângă o nouă formulă de stabilire a redevenţelor, şi un impozit suplimentar de 20% pe producţia de petrol şi gaze naturale care nu se prelucrează în ţară.

Viorel Ştefan a mai spus că finalizarea Legii redevenţelor urmează să fie finalizată în primul trimestru al acestui an, după mai bine de doi ani de întârziere.

La finalul mandatului, Anca Dragu a declarat că a finalizat această lege, dar a refuzat să prezinte proiectul legislativ.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO