Politică

Viorica Dăncilă a semnat un acord de cooperare între PSD şi partidele de centru-stânga est-europene

Viorica Dăncilă a semnat un acord de cooperare între...

Autor: Teodor Bobei, Mediafax

08.10.2019, 14:34 61

Viorica Dăncilă a semnat, marţi, un acord de cooperare între PSD şi partidele de centru-stânga din Europa de Est. Premierul a precizat că acordul are scopul de a sprijini extinderea UE spre Balcanii de Vest şi că declaraţia comună urmează să fie trimisă la Comisiei Europene.

"Am semnat astăzi acordul de cooperare între PSD şi partidele invitate, pentru a instituţionaliza sprijinul reciproc pentru atingerea unor obiective comune. Prin declaraţia comună semantă astăzi la Bucureşti, PSD şi România, dar şi partidele de centru-stânga din Croaţia, Grecia, Bulgaria şi Ungaria , se angajează să susţină şi mai puternic ţările din Balcanii de Vest. O susţinere importantă, o susţinere pe drumule european, o susţinere care va fi din ce în ce mai evidentă în discuţiile avute la Bruxelles", a declarat Viorica Dăncilă, marţi, la semnarea acordului de cooperare între PSD şi partidele invitate la Forumul Regional „Integrarea Balcanilor de Vest în Uniunea Europeană”.

Premeirul a mai precizat că va transmite către Comisia Euopeană textul declaraţiei comune semnat, luni, în Parlament cu partidele de centru-stânga din Croaţia, Grecia, Bulgaria şi Ungaria.

"Voi transmite catre CE textul declaraţiei comune reprezentând astfel la Bruxelles o nouă dovadă a solidaritatii regionale dar si o dorinta a integrarii Balcanilor de Vest în Uniunea Europeană. Vă asigur că România va susţine ferm aspiraţiile europene ale vecinilor noştrii", a menţionat Dăncilă.

Şeful Executivului a mai spus că România va acorda suport pentru extinderea UE spre Balcanii de Vest şi că doreşte extinderea acesteia pe baza meritelor proprii.

"Pentru noi este un eveniment foarte improtant. Aşa cum Partidul Social Democrat a adus România către UE sau către NATO, vrem la rândul nostru să acordăm un suport puternic extinderii Uniunii Europene şi un suport puternic pentru Balcanii de Vest. Pentru noi este foarte important şi aşa cum am susţinut pe timpul preşedinţiei rotative, vrem extinderea pe baza meritelor proprii, vrem să ne implicăm ,vrem să acordăm asistenţă tehnică, să dăm dovada de solidaritatea, să vorbim de fiecare pas făcut în direcţia europeană de către stele din Balcanii de Vest. Cred că forumul de astăzi de la Bucureşti este un pas important şi cred că acest lucru arată solidaritatea pe care PSD o acordă partidelor social democrate dar şi statelor din Balcanii de Vest. Mult succes si veti avea in PSD un partener implicat, un partener care defiecare dată va fi avocatul statelor din Balcanii de Vest la Bruxelles", a explicat Viorica Dăncilă.

Forumul Regional organizat de PSD pe tema „Integrarea Balcanilor de Vest în Uniunea Europeană” a avut loc, marţi, la Parlament. La eveniment participă Viorica Dăncilă, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, secretarul general al PSD Mihai Fifor, precum şi liderul PES Sergei Stanishev.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO