Politică

Viorica Dăncilă anunţă că în bugetul pe 2019 se va regăsi şi un fond de investiţii locale: „Este vorba despre investiţii pentru administraţia locală”

Viorica Dăncilă anunţă că în bugetul pe 2019 se va...

Autor: Diana Grigore

10.12.2018, 18:32 56

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că în bugetul pe 2019 se va regăsi şi un fond de investiţii locale, prin care localităţile vor putea opta pentru câte două proiecte de finanţare fiecare, pentru canalizare, apă sau renovarea şcolii. OUG ar urma să fie adoptată la prima şedinţă a Guvernului.

„Acest fond de investiţii o să îl avem în bugetul pe 2019, fiecare localitate putând avea două proiecte legate de apă, canal, şcoală, toate aceste lucruri. Pe lângă PNDL vrem să avem acest fond de investiţii locale pe care să îl dublăm pe o proiecţie financiară, pentru că, chiar dacă ne propunem să facem mai multe lucruri, dacă nu avem o proiecţie financiară nu vom realiza acest lucru”, a declarat Viorica Dăncilă, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut că ordonanţa privind fondul de investiţii locale va putea intra în prima şedinţă a Guvernlui.

„Este vorba despre investiţii pentru administraţia locală. S-a discutat şi la Neptun, dar bineînţeles că începând din seara aia nu a mai ţinut nimeni minte. În zilele următoare o să vedeţi în detaliu. Este un subiect foarte important, este o chestiune nouă în România. Urmează ca astăzi, mâine să fie finalizat şi sperăm ca în prima şedinţă de Guvern să se adopte OUG, apoi ministrul Finanţelor să vă explice foarte bine”, a precizat Liviu Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că bugetul pentru fondul de investiţii locale este de 10 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO