Politică

Viorica Dăncilă, despre acuzaţiile neplăţii alocaţiilor: Guvernul a dat OUG pentru creşterea alocaţiilor

Viorica Dăncilă, despre acuzaţiile neplăţii...

Autor: Alexandru Costea

11.06.2019, 17:32 183

Viorica Dăncilă a declarat, referitor la acuzaţiile primarilor potrivit cărora Guvernul este de vină pentru neplata burselor şi alocaţiilor pentru copii, că Executivul a dat OUG pentru creşterea burselor şi alocaţiilor. Premierul a adăugat că ministrul Finanţelor va face o analiză a situaţiei.

"Acest guvern a dat OUG prin care a crescut bursele şi alocatiile pentru copii. Bursele pentru copii sunt date de autorităţile locale. Tocmai pentru că există această problemă, am avut astăzi (marţi-n.r.) o întâlnire cu toţi primarii de sector, cu primarul Capitalei pentru a vedea cum să facem rectificarea bugetară, care sunt problemele. În perioada următoare ne vom întâlni cu primarii de municipii şi oraşe şi vom avea întâlniri cu cei din administraţia publică locală să nu ajungem în aceste situaţii neplăcute", a afirmat Viorica Dăncilă, marţi, la Parlament.

Referitor la acuzaţiile primarilor că Guvernul este de vină pentru neplata burselor acordate copiilor, şeful Executivului a transmis că ministrul Finanaţelor Publice, Eugen Teodorovici, va face o analiză pentru fiecare situaţie.

"Eu cred că trebuie să şi demonstreze acest lucru. Depinde cine a făcut această afirmaţie şi dacă într-adevăr, când luăm acest buget ajungem la ideea că este vina Guvernului sau poate că vrea să se inducă această situaţie. De aceea am cerut ministrului Finanţelor Publice să analizeze punctual fiecare situaţie în parte", a adăugat Dăncilă.

Ea a mai spus că a discutat cu primarii şi va continua seria de întâlniri pentru ca la rectificarea bugetară să facă modificările necesare pentru ieşirea din criză a primăriilor, dar spune că edilii sunt cei care au semnat acest buget.

Mai mulţi primari au acuzat situaţia gravă în care se află administraţiile locale, în timp ce primarul Capitalei Gabriela Firea a vorbit despre un faliment nedeclarat al instituţiei pe care o conduce.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO