Politică

Viorica Dăncilă i-a propus lui Klaus Iohannis formarea unui grup pentru punerea în aplicare a rezultatului referendumului

Viorica Dăncilă i-a propus lui Klaus Iohannis formarea...

Autor: Alexandru Costea

05.06.2019, 15:52 103

Preşedintele interimar PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat, miercuri, că i-a propus preşedintelui Klaus Iohannis formarea unui grup la nivelul Parlamentului, condus de Marcel Ciolacu, care să aibă discuţii cu partidele pentru punerea în aplicare a rezultatului referendumului. 

"Am participat la consultările cu domnul Iohannis legat de rezultatul referendumului, precum şi următorii paşi pe care trebuie să îi facem. Am reiterat că rezultatul votului e foarte important. E important să dăm dovadă de acţiune pentru a pune în practică cât mai repede rezultatele referendumului consultativ. I-am propus domnului Iohannis formarea unui grup la nivelul Parlamntului, condus de domnului Marcel Ciolacu, pentru a putea obţine un consens între partide. Să putem face primii paşi pentru ca revizuirea Constituţiei să fie pus în practică cât mai repede", a declarat Viorica Dăncilă, după consultările de la Palatul Cotroceni.

Preşedintele interimar PSD a precizat că social democraţii vor ca referendumul de revizuire să nu se suprapună cu alegerile, pentru că acest lucru încalcă recomandările Comisiei de la Veneţia.

"Domnul preşedinte al Camerei Deputaţilor va începe chiar de mâine formarea acestui grup. Sperăm ca acest grup să ajungă cât mai repede la concluziile necesare pentru a pune în practică rezultatele referendumului", a completat Viorica Dăncilă.

Preşedintele Iohannis a avut miercuri a doua zi de consultări cu partidele la Palatul Cotroceni pe tema transpunerii în legislaţie a referendumului pe justiţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO