Politică

Viorica Dăncilă o invită pe Maia Sandu, noul premier al Republicii Moldova, la Bucureşti: E esenţial să menţineţi angajamentul european

Viorica Dăncilă o invită pe Maia Sandu, noul premier...

Autor: Departamentul Politic

16.06.2019, 09:27 120

Prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a transmis premierului Republicii Moldova, Maia Sandu, un mesaj de felicitare pentru preluarea mandatului şi a invitat-o pe aceasta la Bucureşti, ca primă vizită în străinătate, se arată într-un comunicat al Executivului român. 

Premierul român îşi exprimă încrederea că Executivul de la Chişinău va continua parcursul european al Republicii Moldova, prin implementarea cu succes a reformelor necesare, a Acordului de Asociere şi a Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător cu Uniunea Europeană.

Totodată, prim-ministrul Viorica Dăncilă a refirmat deplina disponibilitate a Guvernului României de continuare a Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, baza esenţială a relaţiei bilaterale dintre cele două ţări.

“Pe responsabilitatea, hotărârea şi puterea de muncă a Guvernului pe care îl conduceţi se vor baza prosperitatea, stabilitatea şi securitatea Republicii Moldova. Consider esenţial ca, în activitatea dumneavoastră şi a colegilor dumneavoastră, să menţineţi la cote foarte înalte angajamentul european şi să promovaţi valorile noastre comune, europene”, subliniază prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Potrivit sursei citate, şeful Executivului român apreciază că este de relevanţă majoră continuarea de către noul Guvern al Republicii Moldova a poziţiei privind reglementarea conflictului transnistrean, cu respectarea integrităţii teritoriale şi suveranităţii Republicii Moldova, în graniţele sale recunoscute internaţional şi fără să fie afectat parcursul său pro-european.

Totodată, prim-ministrul Viorica Dăncilă a adresat premierului Maia Sandu invitaţia de a efectua prima sa vizită în străinătate, la Bucureşti, "cât mai curând posibil, pentru a continua tradiţia colaborării fireşti dintre România şi Republica Moldova".

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a anunţat sâmbătă, în cadrul unei şedinţe extraordinare, că a anulat mai multe decizii luate în perioada 7-9 iunie, printre care se numără şi cea privind dizolvarea Parlamentului, dar şi cea prin care nu recunoştea Guvernul Maia Sandu, potrivit publika.md.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO