Politică

Viorica Dăncilă: Puterea de cumpărare a ajuns la 64% din media UE. Anul viitor va ajunge la 70%

Viorica Dăncilă: Puterea de cumpărare a ajuns la 64%...

Autor: Diana Grigore

25.06.2019, 17:18 138

Viorica Dăncilă a afirmat, marţi, că puterea de cumpărare a românilor a crescut cu 5%, ajungând la 64% din media Uniunii Europene. Premierul afirmă că în 2020 puterea de cumpărare va ajunge la 70%, fiind un obiectiv al guvernării PSD-ALDE.

„Voi începe prin a puncta câteva rezultate economice pozitive, după ultimele date publicate recent de Eurostat. Puterea de cumpărare a românilor a crescut în primii doi ani de guvernare cu cinci puncte procentuale, ajungând la 64% din media Uniunii Europene, peste cea din Bulgaria şi Croaţia. Evoluţia din ultima parte a mandatului actualului guvern ne arată că putem atinge obiectivul din progranul de guvernare, de a creşte anul viitor puterea de cumpărare la un nivel care să ajungă la 70% din media UE. Progresul din aceşti doi ani este echivalent celui realizat în perioada 2012-2016, când în cinci ani puterea de cumpărare a crescut de la 54%, la 59%”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de guvern.

Premierul a adăugat că „românii îşi permit în prezent să cumpere mai multe produse decât acum doi ani: „Acest lucru este rezultatul măsurilor bune pe care le-am luat. Bineînţeles că mai sunt multe lucruri de făcut şi vom depune toate eforturile pentru a continua pe acest drum pe care l-am început”.

Şeful Executivului a amintit şi de decizia ANRE de a reduce cu 5% preţul gazelor naturale pentru populaţie.

„Un alt efect al deciziilor guvernamentale este hotărârea luată ieri (luni-n.r) de la ANRE respectiv reducerea în medie cu 5% a preţului gazelor naturale pentru populaţie. Preţurile vor scădea de la 1 iulie, măsură de care vor beneficia aproximativ trei milioane de consumatori casnici”, a conchis Dăncilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO