Politică

Viorica Dăncilă şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al PSD: Am înţeles că se doreşte o resetare a partidului

Viorica Dăncilă şi-a dat demisia din funcţia de...

Autor: Diana Grigore

27.11.2019, 00:17 2075

Viorica Dăncilă a anunţat, marţi noapte, că şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al PSD. Ea a precizat că nu e un moment de slăbiciune, ci este un gest de demnitate făcut pentru partid.

„A fost Comitetul Executiv Naţional destul de îndelungat, în care fiecare coleg şi-a spus opinia referitor la alegerile prezidenţiale şi proiecţia pe care o avem în perioadă următoare. Am înţeles opinia colegilor mei, faptul că se doreşte o resetare a partidului şi că trebuie cineva să îşi asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate şi eu consider că a trebuit să îmi dau demisia din funcţia de preşedinte PSD. E un gest făcut pentru partid”, a spus Viorica Dăncilă, la finalul şedinţei Comitetului Executiv.

Odată cu Viorica Dăncilă, şi Eugen Teodorovici şi Mihai Fifor au demisionat din funcţiile de conducere ale PSD.

Demisiile au venit în contextul presiunilor social-democraţilor, nemulţumiţi de rezultatele partidului la alegerile prezidenţiale.

Marcel Ciolacu va prelua interima şefia PSD, iar Paul Stănescu va fi interimar în poziţia de secretar general al partidului. Au fost decişi şi alţi opt vicepreşdinţi regionali. Congresul va fi organizat într-o lună şi jumătate, a declarat Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1.

Eugen Teodorovici rămâne simplu membru al PSD.

Anterior demisionaseră din funcţiile de vicepreşedinţi ai PSD Carmen Dan, Lia Olguţa Vasilescu, Gabriel Zetea, Roxana Mînzatu, Marian Oprişan şi Dragoş Benea.

Viorica Dăncilă a anunţat în ultimul moment al reuniunii CEx că demisionează din funcţie, a adăugat Daniel Tudorache. Pe parcursul şedinţei nu ar fi vrut să demisioneze nici ea, nici Eugen Teodorovici.

De asemenea, Niculae Bădălău a declarat, la finalul unui CEx de aproape şase ore, că Congresul va avea loc undeva în februarie sau martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO