Politică

Viorica Dăncilă vrea în 2019 un preşedinte de stat din PSD: Îmi doresc ca împreună să mergem la guvernare până-n 2020

Viorica Dăncilă vrea în 2019 un preşedinte de stat...

Autor: Alexandru Costea

19.04.2019, 15:24 1076

Premierul Viorica Dăncilă, preşedinte executiv al social-democraţilor, a declarat vineri, la Botoşani, că-şi doreşte ca viitorul preşedinte al României să fie ”un preşedinte PSD”. Liderii alianţei PSD-ALDE nu au făcut un anunţ oficial privind candidatura la alegerile prezidenţiale.

”Vă doresc să aveţi succes. Îmi doresc să aveţi încredere şi îmi doresc ca împreună să mergem la guvernare până-n 2020, iar în primul rând în 2019 să câştigăm alegerile europarlamentare şi să avem preşedintele României un preşedinte PSD”, a spus Viorica Dăncilă la conferinţa de alegeri PSD Botoşani.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat săptămâna trecută, la Craiova, întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale că dacă o să aibă posibilitatea fizic se va mai gândi, precizând că în prezent este liber.

„Dacă o să am posibilitatea fizic, ne mai gândim. Acum am (posibilitatea fizic - n.r.). Acum sunt liber, sunt cu voi”, a afirmat Liviu Dragnea, întrebat dacă ia în calcul o candidatură la prezidenţiale.

Coaliţia PSD-ALDE încă nu a anunţat o decizie în legătură cu candidatul la alegerile prezidenţiale.

Referitor la subiect, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, anterior, că e pregătit să îşi asume candidatura pentru un mandat la Cotroceni după ce o să vadă datele din sondaje. El a afirmat că a discutat în cadrul coaliţiei şi anunţul despre o eventuală candidatură îl va face după europarlamentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO