• Leu / EUR4.9480
  • Leu / GBP5.6665
  • Leu / USD5.0712
Politică

Vosganian: Am convenit cu FMI luna aprilie termen final pentru privatizări

Vosganian: Am convenit cu FMI luna aprilie termen final pentru privatizări

Autor: Ovidiu Tempea

22.01.2013, 17:31 776

"La Transgaz procedurile ar trebui să se încheie până al finele lunii aprilie (...) Luna aprilie termen final pentru privatizări", a spus Vosganian imediat după întâlnirea cu FMI.

El a arătat că rămâne în discuţie viabilitatea complexelor energetice Hunedoara şi Oltenia.

"La Oltchim, mânine voi depune un memorandum în Guvern în legătură cu persopectivele companiei. Avem un punct de vedere prezentat FMI. Dânşii au agreat că formula noastră este cea corectă. Rămâne discuţia în legătură cu viabilitatea acestei mari companii. FMI dă prea puţine şanse. Am explicat că privatizarea anterioară, acel Broadway show (...), s-a desfăşurat în condiţii politice speciale, cu o anumită anecdotică, care a ţinut unii investitori departe", a adăugat Vosganian.

El a refuzat să prezinte soluţia pe care o va propune miercuri în şedinţa de guvern, argumentând că nu poate face o astfel de impoliteţe, de a anunţa public înainte de a discuta cu colegii de cabinet.

"Am prezentat patru soluţii săptămâna trecută, una priveşte insolvenţa, alta agentul de privatizare, lichidarea voluntară şi să fie lăsate lucrurile aşa cum sunt. Mâine voi prezenta una dintre ele (...) Avem discuţii cu toţi creditorii, voi avea în zilele următoare şi cu băncile. Vom vedea dacă soluţia pe care sper să primesc aprobarea Guvernului va permite şi o restructurare a datoriilor băncilor",a continuat ministrul Economiei.

Vosganian şi-a exprimat speranaţa într-o bună colaborare cu celălalt acţionar al companiei, compania PCC, arătând că se aşteaptă la o relaţie corectă, în care caţionarul minoritar să susţină demersurile statului.

"Vreau să transmit şi o mulţumire anticipativă lagată de colaborarea cu PCC", a mai spus Vosganian.

El a adăugat că şi la Cuprumin există mai multe variante, între care una are în vedere parteneriat public-privat, prinn care un investitor privat să investească şi să fie repornită activitatea.

Pentru privatizarea Cuprimin, Vosganian se aşteptă să primească mandat de la guvern săptămâna viitoare.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9480
Diferență: -0,0202
Ieri: 4.9490
Azi: 5.0712
Diferență: 0,4815
Ieri: 5.0469
Azi: 5.6665
Diferență: 0,5287
Ieri: 5.6367
Azi: 5.1139
Diferență: -0,9932
Ieri: 5.1652