Politică

ZF LIVE. "De ce să intru în politică dacă aştia stau în cafenele?" Ar trebui să intre mai mulţi oameni de business în Parlament?

10.12.2012, 20:21 511

Avocaţii Gheorghe Piperea şi Gabriel Biriş, candidaţi la alegerile parlamentare defăşurate pe 9 decembrie, au vorbit luni la ZF LIVE despre modul în care a fost organizat scrutinul şi despre rezultatele acestuia.

Cei doi au pierdut după ce USL a câştigat din prima toate cele 40 de mandate de deputat şi senator din circumscripţia Bucureştiului. ARD, care a pierdut pe toată linia, va câştiga la redistribuire câteva mandate de deputaţi şi senatori de Bucureşti care vor fi adjudecate în ordine de cei care au câştigat mai multe voturi.

Ar fi bine să intre mai mulţi oameni de business în politică?

"Absolut. Ar trebui să intre cât mai mulţi oameni de business în politică cu toate că a face acest lucru înseamnă să îţi reduci la minim activitatea ori să ieşi din business", consideră Gheorghe Piperea. "Trebuie să depăşeşti bariera aceasta emoţională a implicării în politică, teama de eşec. Bariera emoţională este dublată de un cerc vicios. În colegiul în care am candidat eu: 58% dintre cei care erau pe listele electorale nu au venit la vot, au venit doar 42% care reprezintă electoratul captiv al partidelor politice. Acesta este cercul vicios. De ce să intru în politică dacă ştiu că aştia stau în cafenele. Cercul vicios trebuie să se rupă cumva prin oamenii de afaceri", a spus avocatul.

Mai multe subiecte din ZF LIVE se pot urmări aici

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO