Politică

ZF Live: Sorin Boaje, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Operatorilor de Dezinsecţie, Dezinfecţie şi Deratizare din România: La nivel mondial nu există niciun produs care să omoare ouăle de gândaci

Autor: Alexandra Cepăreanu

25.02.2018, 13:30 533

Spray-urile contra gândacilor sunt o soluţie de moment, deoarece aceştia apar o dată la 14-21 de zile, iar la nivel mondial nu există niciun produs care să omoare ouăle de gândaci. Singura soluţie este de a îi ţine sub control, a spus Sorin Boaje în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Sorin Boaje este general managerul companiei Service Industrial Cleaning Srl, specializată în activităţi şi servicii de curăţenie industrială, dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare, care în prezent oferă consultanţă şi desfăşoară activităţi de import-export de produse şi echipamente conexe domeniului de activitate.

„În prezent, ofer consultanţă şi import produse şi echipamente conexe business-ului prin parteneriate cu producători din Italia, Polonia, SUA, Spania şi Germania”.

În opinia lui Sorin Boaje, gândacii apar atunci când nu se fac tratamente de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare periodic şi pentru că nu se respectă legea.

„Legea spune că dacă ai în subordine un magazin alimentar, tratamentele de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare se fac lunar, dar există şi un ordin al ministrului Sănătăţii care spune că tratamentele se fac o dată la trei luni sau de câte ori este nevoie”. Astfel, multă lume respectă intervalul de trei luni pentru a plăti cât mai puţin pentru aceste servicii.

Costurile serviciilor de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare pentru un supermarket pot să înceapă de la suma de 2.000 de lei şi să ajungă la 7.000 de lei, iar pentru o scară de bloc variază între 300 de lei şi 500 de lei.

Sorin Boaje a adăugat că business-ul de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare depăşeşte câteva sute de mii de euro pe an.

Boaje este şi Preşedintele Asociaţiei  Naţionale a Operatorilor de Dezinsecţie, Dezinfecţie şi Deratizare din România, din luna septembrie a anului 2006.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO