Politică

Zinaida Greceanîi este noul preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova

Zinaida Greceanîi este noul preşedinte al Parlamentului...

Autor: Bianca Pavaluca

08.06.2019, 16:27 115

Zinaida Greceanîi a primit voturile a 56 de deputaţi dintre cei 61 prezenţi.

De asemenea, s-a votat ca Parlamentul să aibă patru vicepreşedinţi, la propunerea Blocului ACUM, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase.

Trei dintre vicepreşedinţi vor fi Mihai Popşoi (platforma PAS), Alexandru Slusari (platforma DA), Ion Ceban (PSMR), al patrulea urmând să fie ales din opoziţie.

Urmează să se voteze comisiile parlamentare şi biroul parlament al Parlamentului.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a emis sâmbătă o nouă decizie, care vizează şedinţa parlamentară convocată la ora 12.30 de către Blocul ACUM şi PSRM. Conform deciziei emise sâmbătă, orice act adoptat sâmbătă în Parlament este nul, deoarece termenul de formare a organelor din Parlament a expirat vineri.

„Orice acţiune şi/sau act legislativ care are drept scop desfăşurarea activităţii Parlamentului după apariţia circumstanţelor de dizolvare obligatorie, constituie o încălcare gravă a prevederilor constituţionale şi sunt nule”, se menţionează în documentul emis de Curtea Constituţională a Republicii Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO