Prima pagina

25 milioane euro, cheltuiti in magazinele online

25 milioane euro, cheltuiti in magazinele online
03.07.2008, 13:50 18

In primele sase luni ale acestui an, romanii au cheltuit in magazinele online 25 milioane de euro, in crestere cu 60% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform statisticilor RomCard.

Dintre acestea, 22,3 milioane euro au fost tranzactionate in magazinele online care folosesc solutia ePayment, se arata intr-un comunicat al operatorului de plati online GeCad ePayment. Numarul de tranzactii a atins nivelul de 300.000, valoarea medie a unei cumparaturi urcand la 92 de euro, de la 80 euro anul trecut.

Clasamentul principalelor tipuri de produse achizitionate si platite online cu card bancar a ramas neschimbat fata de perioada anterioara: industria telecom, turism&transporturi, in special bilete de avion, si e-tail, la aceasta a treia categorie comercializandu-se foarte bine produsele IT. Pe langa acestea, alte doua segmente au inregistrat cresteri insemnate si au demonstrat ca prezinta potential de crestere in viitorul apropiat: asigurarile online si biletele pentru spectacole si concerte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO