Prima pagina

AAFBR: BNR va majora dobanda de politica monetara la 10%

25.06.2008, 17:10 15

Asociatia Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR) estimeaza ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) va majora maine, cu 0,25 puncte procentuale, la 10%, dobanda de politica monetara.

"Conform opiniilor exprimate in cadrul unui sondaj intern de catre membri AAFBR, Consiliul de Administratie al BNR ar putea decide majorarea ratei dobanzii de politica monetara cu 25 de puncte de baza, pana la 10 puncte procentuale, in sedinta de politica monetara din 26 iunie", se arata intr-un comunicat al asociatiei.

Cresterea dobanzii la 10% a fost estimata de catre 86% dintre participanti, iar 5% dintre respondenti au indicat un avans de 0,50 puncte procentuale. Totodata, 9% dintre participantii la sondaj au anticipat mentinerea dobanzii si niciunul dintre acestia reducerea ratei.

Banca centrala a majorat in luna mai, pentru a cincea oara consecutiv, dobanda de politica monetara, cu 0,25 puncte procentuale, la 9,75%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO