Prima pagina

ACE a inceput sa-si aduca toata productia din Spania la Dej, in Transilvania

05.07.2005, 20:26 44

Grupul spaniol ACE, producator de componente electrice pentru automobile, a anuntat demararea constructiei unei noi fabrici in Romania, in urmatoarele doua saptamani.

ACE Automotive Grup si-a anuntat de curand intentia de a reloca toate punctele de lucru din Spania in Romania, pana in 2011, iar aceasta noua fabrica este prima din noul proiect de relocare.

Investitia totala se va cifra la peste 1,5 milioane de euro, iar suprafata utila va fi de aproximativ 3.000 de metri patrati.

"Intentionam ca pana in luna noiembrie sa demaram productia. Am analizat si alte locatii, insa orasul Dej a fost singurul in care am avut un sprijin puternic din partea autoritatilor locale. Un alt motiv pentru care am ales aceasta zona este faptul ca rata somajului este destul de ridicata", a declarat pentru ZF Transilvania Adam Ambrus, director general ACE Romania.

Potrivit acestuia, suprafata totala a terenului va fi de 10.000 de metri patrati. "Am achizitionat o suprafata atat de mare deoarece vrem sa avem posibilitatea de extindere", a precizat Adam Ambrus. Grupul detine momentan, patru fabrici in Spania si o alta in Mexic.

Potrivit conducerii, vanzarile pe primele patru luni ale acestui an au inregistrat o crestere de aproximativ 30%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pentru anul 2005, firma din Romania estimeaza o crestere de 40% a cifrei de afaceri, care va ajunge astfel la peste 6,8 milioane de euro.

"Evolutia prognozata este o urmare a faptului ca ne-am imbogatit portofoliul de produse. Momentan lucram pentru noul model Seat Leon, care va fi lansat pe piata din Romania peste doua luni. De asemenea, modelele Seat Altea si Toledo, pentru care am inceput sa lucram in vara, contribuie si ele la cresterea estimata pentru acest an", a precizat Adam Ambrus.

Pana la sfarsitul acestui an, conducerea companiei estimeaza ca se va ajunge la un numar de 2.000 de angajati, cu 400 mai mult decat in prezent. "Este singura modalitate prin care putem sa facem fata cerintelor de pe piata", a mai spus Ambrus.

Grupul spaniol ACE s-a infiintat in 1992 si a inregistrat in 2003 o cifra de afaceri de 105 milioane de euro. Grupul ACE detine sapte fabrici, dintre care cinci in Spania, una in Mexic si una in Romania. Pe piata romaneasca, principalii competitori ai firmei sunt companiile Leoni si Drexlmayer. anca.rif@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO