Prima pagina

Achizitia Automobile Craiova tensioneaza negocierile Ford cu sindicatele

Achizitia Automobile Craiova tensioneaza negocierile Ford cu sindicatele
11.10.2007, 11:58 25

Negocierile dintre Ford Motor si sindicatul United Auto Workers (UAW) pentru un nou contract de munca sunt tensionate de angajamentele de investitii luate de grupul american la Automobile Craiova, precum si la o fabrica din Thailanda, potrivit unui articol publicat pe site-ul Detroit Free Press.

Ford este privit drept cel mai vulnerabil producator de automobile la o eventuala greva, dupa ce sindicatul UAW a incheiat deja noi contracte de munca cu grupurile General Motors si Chrysler.

Sindicalistii isi fac griji in privinta sigurantei locului de munca, in special pe fondul investitiilor majore programate de Ford la unitatile de productie detinute in Romania si Thailanda, scrie publicatia. O sursa apropiata negocierilor, citata de Detroit Free Press, a declarat, ieri, ca discutiile dintre conducerea Ford si sindicalisti, referitoare la siguranta locurilor de munca la fabricile din Statele Unite, sunt tensionate, tocmai din cauza investitiilor Ford pe aceste doua piete.

Reprezentantii companiei au refuzat sa comenteze in ce stadiu se afla negocierile, discutii care au fost intrerupte de grevele declansate la General Motors si Chrysler.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO