Prima pagina

Adecco: Managerii romani isi schimba jobul prea des

12.09.2008, 21:33 24

Managerii romani nu au suficienta experienta profesionala pentru ca se muta prea des dintr-o companie in alta pentru salarii mai mari, este de parere CEO-ul pentru Europa de Est si Balcani al Adecco, cea mai mare companie de resurse umane din lume.
"Daca incepand de la 24 de ani stai un an intr-o companie, apoi un an in alta, ajungi ca la varsta de 30 de ani sa ai un pachet salarial foarte bun, dar putina experienta. Un an intr-o companie nu este suficient pentru a capata know-how. Managerii romani isi schimba jobul prea des", a declarat intr-un interviu acordat ZF Federico Vione, CEO pentru Europa de Est, Rusia si Balcani al Adecco, cea mai mare companie de recrutare din lume, cu afaceri de 2,1 mld. euro anul trecut.
Angajatii romani ar trebui sa fie mai putin agresivi in ceea ce priveste mutarile dese care au ca scop cresterea salariilor. "Vedem multi tineri care cauta in permanenta salarii mai mari si acest lucru poate atrage dupa sine riscuri mari. De ce? Pentru ca multe dintre companiile multinationale sunt pregatite sa plateasca mai mult pentru persoanele talentate. Cu toate acestea, cand aceste persoane ajung la un anume nivel trebuie sa aiba experienta pentru a justifica un pachet salarial mare." Managerii pot obtine cresteri salariale de 30 - 50% in urma schimbarii jobului, iar in unele cazuri chiar dublarea castigurilor. Pe pozitii de middle management salariile pornesc de la cateva mii de euro, in timp ce un CEO de multinationala mare ajunge la venituri de peste 10.000 de euro lunar.
Elvetienii de la Adecco sunt prezenti pe piata locala prin doua companii - Adecco Romania si Adecco Resurse Umane. Adecco a achizitionat in urma cu doi ani IP Devel, pe care a vandut-o recent suedezilor de la Enea. In primele sase luni ale acestui an, cand compania de sofware IP Devel inca mai exista in portofoliul Adecco, elvetienii au avut afaceri de 12,8 mil. euro pe piata locala si profit de 1,1 mil. euro.
Pana la sfarsitul lui 2008, aceasta cifra se va dubla, potrivit estimarilor lui Vione.

Cititi un interviu cu CEO-ul Adecco in suplimentul Profesii care apare luni impreuna cu Ziarul Financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO